Bedrijf dat grote, mobiele ventilatoren verkoopt, heeft wind in de zeilen: “We toeren heel Vlaanderen en Nederland rond”

Pieter Backx en Alan Meesschaert lanceerden midden in de coronacrisis Windmakerz. Met hun start-up stellen ze zelf grote ventilatoren samen om grote ruimtes te verluchten. Hun concept sloeg aan en nu trekken de ondernemers door heel Vlaanderen én Nederland met hun ventilatoren. Zelfs de vader van Club Brugge-voetballer Noa Lang heeft er zich een aangeschaft.

Leestijd: min.
windmakerz-kan-aanvragen-amper-bijhouden-voor-ventilatoren-3.png

Alan Meesschaert fitnesst zelf nogal veel en zocht tijdens de zomer al naar een ideale ventilator om in zijn eigen sportruimte in Meer voor verse lucht te zorgen. Na een zoektocht kwam hij bij een grote ventilator uit, maar het probleem was dat het ding nogal wat lawaai maakte. Daarop ging hij samen met zijn kompaan Pieter Backx aan de slag om zélf ventilatoren samen te stellen. “Evident was het niet want we willen uiteraard goedkoper zijn dan de concurrentie, maar het moest wel degelijk materiaal zijn en vooral ook energiezuinig”, vertellen Pieter en Alan. “Ook het geluid is belangrijk en daar zijn we uiteindelijk in geslaagd want op het maximale toerenaantal maakt onze ventilator maar 45dB.”

windmakerz-kan-aanvragen-amper-bijhouden-voor-ventilatoren-2.png

Noa Lang

Het concept slaagt aan. Heel wat sportclubs in Vlaanderen en Nederland hebben al een of meerdere toestellen aangeschaft. Vrijdag vertrokken de twee ondernemers opnieuw met een volle aanhangwagen voor een toer door Vlaanderen en Nederland. “Het begon met sportclubs, maar ondertussen krijgen we al aanvragen van bloemenkwekers, ruiterverenigingen en grote bedrijfshallen die er een of meerderen willen plaatsen”, zegt Alan. “We hebben er zelfs eentje verkocht aan Jeff Lang, de vader van Noa Lang van Club Brugge. Het is wel een hectische periode geweest want er zijn heel wat nachten dat we tot 3 uur ’s nachts aan het monteren waren in onze loods in Vooral omdat we onszelf nogal een strakke deadline hadden opgelegd”, lachen de twee.

Garantie

De twee ondernemers kopen hun onderdelen via verschillende handelaars om dan zelf hun eigen unieke ventilator te bouwen. De huidige versie heeft een diameter van twee meter, verbruikt amper evenveel als een spotje en werkt gewoon op 220V. “Het voordeel dat we het toestel zelf in elkaar steken is dat we bij eventuele mankementen of defecten ze meteen zelf ook kunnen herstellen”, zeggen Pieter en Alan. “Het ding weegt zo’n 220 kilogram, maar dankzij de grote wielen en de handvaten is het gemakkelijk te verplaatsen. We kunnen het toestel in zijn geheel leveren, maar als het bijvoorbeeld ergens op een verdieping moet geplaatst worden kunnen we het ook ter plaatse monteren. We kijken nu of we in de toekomst ook kleinere modellen kunnen leveren omdat uiteraard het huidige model niet voor iedereen praktisch is.” De zware investering heeft dus voorlopig gerendeerd. “We beseffen dat ons toestel vooral een lente- en zomerproduct is, en dat de verkoop in het najaar wat zal stilvallen, maar we geloven wel in ons project.”

foto28-12-20222118292.jpg
Vragen? Interesse? Heb je het warm?

Alan & Ian staan alvast voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je een oplossing op maat aan te bieden.

Bestel een ventilator