Windmakerz verkoopt wind, en daar is nu veel vraag naar
Windmakerz kan aanvragen amper bijhouden voor ventilatoren: “We dachten dat de winter een stille periode zou zijn, maar het is blijkbaar meer dan een seizoensproduct”
De start-up Windmakerz heeft de voorbije weken de ene na de andere vraag gekregen voor hun ventilatoren die ze afgelopen zomer lanceerden. Zeker nu de coronacrisis nog lang niet voorbij lijkt te zijn en de klemtoon nog altijd ligt op ventileren, krijgen ze meer en meer vraag. Zelfs vanuit scholen komen er vragen. “We hadden verwacht dat dit een stille periode zou zijn, maar het tegendeel is waar. Eén klant stond er zelfs op een voorschotfactuur te betalen uit angst dat we niet zouden kunnen leveren”, zegt Alan Meesschaert.
Leestijd: min.Alan Meesschaert en Pieter Backx begonnen tijdens het begin van de coronacrisis met het zelf fabriceren van ventilatoren van zekere omvang. Een idee dat ze opdeden om in hun eigen fitnessruimte voor de nodige verkoeling te zorgen, maar de toestellen die ze vonden maakten nogal wat lawaai. Uiteindelijk slaagden ze erin om een krachtig exemplaar te maken dat amper 45 dB lawaai maakt. Al snelden toerden ze Vlaanderen en Nederland door om hun product te promoten. Het begon met sportclubs, bloemenkwekers, ruiterverenigingen en grote bedrijfshallen te voorzien van hun ‘Windmakerz’. “En de storm is nog niet gaan liggen", lacht Alan Meesschaert van Windmakerz. “Nu krijgen we zelfs al vragen van scholen, grote en kleine evenementenhallen maar net zo goed privépersonen of kleinere verenigingen die een exemplaar willen.”
Ventilatie
Bij Windmakerz zien ze niet alleen de warme zomers als oorzaak. “Het woord ventilatie is de voorbije coronacrisis een rode draad geweest in het verhaal van de overheid”, zegt Alan Meesschaert. “We dachten dat de winterperiode een stille periode zou worden, maar dat was foutief gedacht. Mensen willen nu niet alleen een toestel om voor verkoeling te zorgen, maar ook omdat ze met dit toestel kunnen ventileren. We zijn ondertussen ook druk in de weer met nieuwe modellen. Want onze eerste ventilator was een mobiele versie, maar dat bleek toch niet voor iedereen zo praktisch. We hebben nu ook een vast model en eentje die kleiner is dan de eerste. Dat laatste is er vooral op vraag van klanten gekomen. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant waar zo’n ventilator van twee meter diameter niet zo geschikt voor is (lacht).”
Prestaties
Alan en Pieter zijn zelf ook nog altijd onder de indruk van de prestaties van het toestel dat ze ontwikkeld hebben. “Deze nieuwe modellen ventileren tot wel 1.250 kubieke meter lucht per minuut, zijn fluisterstil, werken met een gewone stekker en hebben een bereik van 35 meter zonder tunnelvorming te creëren."
Alan & Ian staan alvast voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je een oplossing op maat aan te bieden.